Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Световните кръгове по мотокрос през `08 в България

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Световните кръгове по мотокрос през `08 в България

По време на редовния конгрес на FIM в Женева бяха представени предварителните календари на световните шампионати по мотоциклетизъм за 2008г.

България ще бъде домакин на три кръга от световните шампионати по мотокрос в различни класове, както и на световната купа на нациите по супермото. За първи път ще бъдем организатори на световен шампионат по мотокрос за жени, който ще се проведе заедно с шампионата в класовете МХ1/ МХ2 на 18 май в Севлиево.

На 15 юни Самоков ще бъде домакин на световния шампионат в клас МХ3 заедно с кръг от европейския шампионат в клас 85сс.

Най-престижното състезание по супермото за 2008г. – Купата на нациите – ще бъде в Плевен на 12 октомври.

Източник мотокрос форума - http://motosport-bg.com/forum/

Новото, което лично при мен прави впечатление и интерес е кръгът при жените...
    До сега не съм гледал такова нещо на живо - женски мотокрос
    Последно редактирано от Жоро Донечки; 01-11-07, 15:22.

До: Световните кръгове по мотокрос през 2008 в България

да и аз скоро мернах на сайта на youthstream програмата за 2008-ма

поне този път са се усетили и не са сложили БГ кръга в най-големите жеги

женски мотокрос има по принцип ама само 2-3 кръка ако не се лъжа, поне толкова бяха през 2007-ма които съпътстваха и световното МХ1 и МХ2
    в зависимост от трасето правят между 10 и 20 сек по бавни обиколки от мъжете
    ще е адски интересно защото първите няколко може да скрият шапката на много БГ състезатели
    Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро XR 600 Преглед на мнение
      .....

Най-престижното състезание по супермото за 2008г. – Купата на нациите – ще бъде в Плевен на 12 октомври.

Източник мотокрос форума - http://motosport-bg.com/forum/

Много хубаво пак ще има какво да гледаме ако ни позволят обаче!
      На редовия фен на супермото му се предлага да гледа само един завой от цялата прекрасна писта край Плевен!!! Нищо че има уникални скокове - те се явяват във военната зона на пистат и там достъпа е ЗАБРАНЕН!!! Е това е самата истина - бяхтам в началото на Септември на европейското. Цялата интересна част на пистата беше охранявана по строго от концлагер (няма разлика дали комунустически или фашистки). Г-н Б.Николов на въпроса как да стигнем до интересната част на пистата измърмори че щели да се строят трибуни и тогава сме щели да можем да идем там. Да ама не! Да сте видяли трибуни със свободен достъп някъде???? Не, нали? Пак за обикновенния зрител ще остане само първия завой след старта.
      Ох дано моя песимизъм не излезе истина!

А дали ще има и мотокрос за девойки? Тогава няма да пропусна!
      Инетесно ми е ако знае някой те с какви мотори карат жените? 2Т или 4Т? Колко кубика? Колко минути?
      Дано дамския мотокрос не е също толкова "красива" дисциплина като женското вдигане на тежести или хвърляне на гюле!
      born to be wild
      Кольо Ковачев

Коментар

Първоначално публикуван от 678 Преглед на мнение
        Много хубаво пак ще има какво да гледаме ако ни позволят обаче!
        На редовия фен на супермото му се предлага да гледа само един завой от цялата прекрасна писта край Плевен!!! Нищо че има уникални скокове - те се явяват във военната зона на пистат и там достъпа е ЗАБРАНЕН!!! Е това е самата истина - бяхтам в началото на Септември на европейското. Цялата интересна част на пистата беше охранявана по строго от концлагер (няма разлика дали комунустически или фашистки). Г-н Б.Николов на въпроса как да стигнем до интересната част на пистата измърмори че щели да се строят трибуни и тогава сме щели да можем да идем там. Да ама не! Да сте видяли трибуни със свободен достъп някъде???? Не, нали? Пак за обикновенния зрител ще остане само първия завой след старта.
        Ох дано моя песимизъм не излезе истина!

А дали ще има и мотокрос за девойки? Тогава няма да пропусна!
        Инетесно ми е ако знае някой те с какви мотори карат жените? 2Т или 4Т? Колко кубика? Колко минути?
        Дано дамския мотокрос не е също толкова "красива" дисциплина като женското вдигане на тежести или хвърляне на гюле!
        положението в Севлиево е същото, оградиха цялата писта с метална мрежа и вече няма достъп до много от най-атрактивните места за гледане, такова зверско ограждане несъм виждал по никоя писта в европа, там само има някаква пластмасова мрежа на нивото на кръста но по никакъв начин не ти пречи да наблюдаваш и да имаш достъп близо до трасето. на други места освен че има ограда пред нея има реклами които са високи по метър и напрактика закриват трасето отново. единственото место което може да се гледа е голямата поляна на старата централна трибуна, и какво може да гледаш оттам питам аз? да гледам мотори как минават от 200м ли? за мен в това няма тръпка, ако ще е така по добре да си го гледам по телевизията.
        нямам думи просто
        Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Първоначално публикуван от Краси Преглед на мнение
          положението в Севлиево е същото, оградиха цялата писта с метална мрежа и вече няма достъп до много от най-атрактивните места за гледане, такова зверско ограждане несъм виждал по никоя писта в европа, там само има някаква пластмасова мрежа на нивото на кръста но по никакъв начин не ти пречи да наблюдаваш и да имаш достъп близо до трасето. на други места освен че има ограда пред нея има реклами които са високи по метър и напрактика закриват трасето отново. единственото место което може да се гледа е голямата поляна на старата централна трибуна, и какво може да гледаш оттам питам аз? да гледам мотори как минават от 200м ли? за мен в това няма тръпка, ако ще е така по добре да си го гледам по телевизията.
          нямам думи просто
          Не, колега не оставай пред ТВто! Ще е голяма загуба!
          Гледах по Еуроспорт2 няколко мотокроса в Европа а също така и мотокроса на нацийте от САЩ и там пистите за съжаление бяха оградени

Ама както вече въднъж някъде писах в БГ има възможност да се прескочи оградата и да се гледа както трябава едно такова съзтезание! Така че бягай на трасето и прескачай оградата.
          По принцип съм против нарушаването на общоприетите правила ама след като съм посещавал съзтезния повече от 30години и никога не е имало нещастен случай с публиката (по вина на съзтезателите) то не виждам причина да се огражда трасето по този идиотски начин.
          Е признавам че в името нас по-добрата медицинска помощ на евентуално пострадалите съзтезтели създадения паралелно на трасето път е голям напредък ама това не трябва да е причина да се гони публиката заради която са там самите съзтезатели.
          Така че догодина напред към Севлиево и Самоков и споко - прескачай и гледай и не се оставяй да те тормозят зад желязната завеса която са издигали около трасето, не сме затворници а свободни хора!
          born to be wild
          Кольо Ковачев

Коментар

Чудесно е, че България става домакин на такива големи спортни прояви и те от година на година се увеличават
            Трябва да се радваме на това и на пробивността и връзките на Богдан !
            Мисля, че нещата в мотокроса специално мръднаха доста последните години. Създаде се школа в Севлиево, има частна такава в София. Това раздвижване рано или късно ще даде резултат, сигурен съм.

Колкото до огражденията, не съм съгласен, че се правят с някаква друга цел, освен увеличаване на безопасността. Миналата година пак имаше ударен зрител на завоя след бабуните горе, въпреки наличието на двойна мрежа
            Никой не се е сблъсквал от вас с такъв неприятен случай и затова така разсъждавате, но и на ендурото имахме такъв и се наложи да вземем допълнителни мерки.

В сайта на БФМ има календар на международните състезания за 2008 година, води се класирането и в ендуро шампионата и големи галерии със снимки от всички състезания !

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Хаджиев Преглед на мнение
              Чудесно е, че България става домакин на такива големи спортни прояви и те от година на година се увеличават
              Трябва да се радваме на това и на пробивността и връзките на Богдан !
              Мисля, че нещата в мотокроса специално мръднаха доста последните години. Създаде се школа в Севлиево, има частна такава в София. Това раздвижване рано или късно ще даде резултат, сигурен съм.
              В мотокрос форума се подхвана разгорещена дискусия именно за многото кръгове. И общите мнения(основно на хора от "кухнята") са именно в противоречие с думите на Жоро Хаджиев. Преобладават изказванията, че организирането на толкова кръгове от световни първенства е балонна работа и всъщност е "на гол г.з чифте пищови", куп неоправдани разходи, а в същото време нивото на нашия мотокрос е, казано с две думи, доста незадоволително. А мойто мнение е, че скоро няма и да стане по-добро. Лично аз мисля, че се самозалъгваме в някаква степен от организирането на световните кръгове и представянето ни в балканския шампионат, защото е публична тайна, че добрите карачи от балканите въобще не се пускат на тоя шампионат с изключение на българите и то не всички.
              И все разсъждения в тая посока, които не са никак случайни и никак неоснователни.

Коментар

Не е точно така !
                Тези "балони" вкарват в България добри състезатели от чужбина. Хората гледат, заразяват се с желание, малките искат да са като батко си Евертс и след като има школи, работата тръгва малко по малко.
                Нищо не става с магическа пръчка и нещата са взаимно свързани !
                И аз съм бил спортист като малък, и аз си имах кумири и случайно ми се отдаде случай да видя един на живо, та това беше голям празник за мен тогава и след това затренирах още по-упорито !
                По-добре е, да си караме махленски мотокрос ли ?
                Знаете ли колко неща и колко тънкости научихме в ендурото от чужденците и още ще учим ?!
                Затова се натискаме да представяме наши състезания в чужбина, да привлечем повече чужденци, да премерим сили, да научим нещо от тях и не на последно място да популяризираме и спорта !

И аз се чудя понякога, защо младите ни таланти след време губят позиции в световния елит и изостават, но не намирам отговор !

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Хаджиев Преглед на мнение
                  Не е точно така !
                  Тези "балони" вкарват в България добри състезатели от чужбина. Хората гледат, заразяват се с желание, малките искат да са като батко си Евертс и след като има школи, работата тръгва малко по малко.
                  Фактът да ги има сам по себе си е много хубав. Това единствено може да ни е в плюс. НО когато всичко останало е на 6. Организацията на такива събития изисква страшно много средства, еле пък когато са n на брой. Не е ли добър варианта да се пренасочат средствата в школа като севлиевската, за да им се купят повече мотори, а не с 4 моторетки да тренират десетки деца и то два пъти седмично?! Защото все няма пари за нищо, а организираме куп кръгове. Да, готино е, аз лично се кефя на кръговете, това е любимия ми спорт, но не се кефя на шампионата ни и на квалификацийте на тези световни кръгове, защото на тях стискам палци да се квалифицират нашите и да ги гледам в неделята, но още не съм го доживял. Макар, да знам, че няма да се класират за самото състезание, всеки път вътрешно се надявам някой да пробие квалификацийте и да го гледам на следващия ден...
                  Нищо не става с магическа пръчка и нещата са взаимно свързани !
                  И аз съм бил спортист като малък, и аз си имах кумири и случайно ми се отдаде случай да видя един на живо, та това беше голям празник за мен тогава и след това затренирах още по-упорито !
                  Именно, затренирал си! А децата на трасето дето гледат Евертс дали ще затренират...
                  По-добре е, да си караме махленски мотокрос ли ?
                  Работата е там, че те идват, карат си, заминават си, а ние си оставаме на махленското ниво.

Знаете ли колко неща и колко тънкости научихме в ендурото от чужденците и още ще учим ?!
                  Затова се натискаме да представяме наши състезания в чужбина, да привлечем повече чужденци, да премерим сили, да научим нещо от тях и не на последно място да популяризираме и спорта !
                  Спор няма, така е.

И аз се чудя понякога, защо младите ни таланти след време губят позиции в световния елит и изостават, но не намирам отговор !
                  Дано по-скоро се промени това, че като гледам чехи, унгарци и др. от бившия соц лагер как напредват не ми е хич приятно...с какво са по-мотористи от нас?!

Не ме разбирайте погрешно, подкрепям световните кръгове в България, но за родния спорт не се застъпва никой на висше ниво. Не упреквам Богдан, далеч съм от тази мисъл, по-скоро хората над него в държавната йерархия.
                  Който е гледал кръговете от европейското до 85сс знае италианците какъв национален отбор имат. Най-добрите им деца(мисля, че бяха около 6 в клас до 85сс) се дотират от държавата - каравана/прицеп(не бус) със сервизни помещения и дневни, мотори и консумативи.... Всичко това дали е скъпо за един държавен бюджет от порядъка на 25-30 милиарда, дали парите давени за някой от кръговете не биха могли да са по-полезни за някоя школа... Все въпроси на които не съм сигурен в отговора, но нещо ме кара да си ги задавам...

Коментар

Жоро несъм точно против огражденията а това че пред самото ограждение вместо да гледаш трасето гледаш гърба на реклама която скрива всичко, а трасето е някъде долу. даже и това е глупаво направено, поне рекламата да си обърнат към публиката

Коментар

Жоро несъм точно против огражденията а това че пред самото ограждение вместо да гледаш трасето гледаш гърба на реклама която скрива всичко, а трасето е някъде долу. даже и това е глупаво направено, поне рекламата да си обърнат към публиката
                      Колега нищо не разбираш от реклама те са така за да може да ги гледа ДРАГИЯ ТВ зрител а не ти дет си отишъл там дал си си паричките и дишаш прахоляка.

Коментар

Първоначално публикуван от Chinela Преглед на мнение
                        Колега нищо не разбираш от реклама те са така за да може да ги гледа ДРАГИЯ ТВ зрител а не ти дет си отишъл там дал си си паричките и дишаш прахоляка.
                        ооооо дааааа, то е ясно че тия дето сме им отишли там на крака може да търпим всичко, нали така и така сме влезли вече, каквото ти е предложено това, ако искаш.

Коментар

ооооо дааааа, то е ясно че тия дето сме им отишли там на крака може да търпим всичко, нали така и така сме влезли вече, каквото ти е предложено това, ако искаш.
                          Ми да де, я се вземи в ръце ! К'ви са тия оплаквания ?
                          На склона срещу централната трибуна се вижда добре - малко по-зле отколкото по телевизора.

Коментар

ми да Жорка, пирификну е за люпене на семки и за обсъждане на градските клюки на седянка, но не и за мотокрос, но явно това е целта на организаторите всички хора да се събират само на това място и после да казват колко хора имало вижте ква тъпканица

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро XR 600 Преглед на мнение
                              Мда, благодарение на безценната подкрепа на Жоро Хаджиев и впоследствие на Богдан Николов евентуално живот и здраве ще можете да гледате и съфорумец как драпа като глист на ламарина по самоковската писта на това състезание

Дано това, което говорихме с Богдан да остане в сила и дано да успея поне малко да се подготвя за това състезание, тъй като до момента никога не съм карала мотокрос сериозно, нито пък съм кой-знае колко добра в ендурото. А време няма. Има само желание Аз от тук нататък се стягам за "леки" фитнес тренировки за издържливост. Нивото там е толкова високо, че за момента не мога да си позволя дори да го сънувам. Стискайте палци, ако не друго, поне да не ви изложа много
                              DCRT®

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 287,789 в 18:08 на 26-08-26.

Зареждам...
                              X